Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho

Mag je na het claimen van schade 17 bm treden zakken?

Beste simeon916,

alle tredes hoger dan 20 heeft u helemaal niets aan bij polis direct.
een beetje flauwekul van ze dat ze dat zo doen. met tredes hoger dan 20 zou men u ook gewoon 5 treden moeten laten zakken bij 1 schade. dat zou wel zo eerlijk zijn.

bij één schade valt u terug naar trede 15, met hetzelfde kortingspercentage als dat u nu heeft.
als u aan het begin van het verzekeringsjaar zit dan zou u kunnen overwegen om de schade zelf te betalen. met 2 schades in één jaar valt u terug naar trede 11 en dan betaalt u dus een aantal jaren (ook als u overstapt naar een andere verzekeraar) meer premie. de extra premie plus het eigen risico zullen al snel de 400 à 500 euro van uw schade te boven gaan. daar moet u voor uzelf de inschatting maken en de keuze om wel of niet de schade zelf te betalen.
als uw eigen risico € 150,- zou ik er persoonlijk denk ik voor kiezen om de schade zelf te betalen en niet te claimen.

helaas komt degene die bij u de schade veroorzaakt heeft er mee weg.
mocht het op de parkeerplaats bij een supermarkt of winkelcentrum of zo gebeurd zijn dan kunt u wellicht nog een oproep voor getuigen plaatsen op een prikbord wat daar staat of hangt.
wij maken het helaas ook mee dat er schade veroorzaakt wordt en de veroorzaker er vandoor gaat. daar kan de verzekeraar weinig aan doen maar met het huidige bonus/malus beleid betekent het vaak wel dat de gedupeerde zelf voor de kosten opdraait (kleinere schades kosten vaak meer aan eigen risico en extra premie in de komende jaren dan de grootte van de schade), claimen kost dan meer dan niet claimen (terwijl de verzekering er wel voor behoort te zijn naar mijn mening).