Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 27-07-2015 17:50:21
Geldzaken & Recht

Onterving kinderen

Neen. ze zijn (al) onterfd. in principe heb je actief, niets met je kleinkinderen te maken. die kunnen slechts lijdelijk van je erven, dus alleen via jouw kinderen, en pas na je dood. schenken kun je uiteraard wel. dus neen, je kunt niet, het erfrecht jegens je kleinkinderen aanroepen. actief noch passief. echter: gaan je kinderen eerder dood dan jij, dan zijn je kleinkinderen je erfgenamen, maar bij hen geldt geen legitieme portie.

tenzij daar dringende reden om zijn, kun je beter geen testament maken. dan valt het zelf op zijn plaats. mocht je daar behoefte aan hebben, dan schenk je het geld tijdens je leven weg, zodat niets hoeft na te laten.

p.s. testament komt van het woord "testikel". de romeinen moesten voor de rechter een eed afleggen (if any) op hun teelbal doen. "edelachtbare ik zweer op mijn.....". romijnse vrouwen hadden er geen, dus mochten ze niet voor de rechter getuigen.