Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 27-07-2015 20:23:17
Huishouden & Energie

Te veel btw betaald

Beste katfloortje,

ik vraag me wel af waarom die ondernemer zo moeilijk doet.
een factuur crediteren en dan een nieuwe factuur aanmaken (met de juiste btw percentages bij de juiste posten) is niet zoveel werk. ook voor de btw aangifte is dat helemaal niet moeilijk om te verwerken.

ik vraag me wel af of de ondernemer wel te goeder trouw handelt.
mij lijkt dat de ondernemer wel moet weten dat arbeid 6% is voor de werkzaamheden die hij verrichtte. het is immers zijn branche. misschien doet hij dit wel bij meer klanten.
het bijzondere vind ik ook de contante betaling. niet gezegd dat het zo is, maar als de ondernemer gewoon een andere, juiste, factuur (met de juiste percentages) maakt en die in zijn boekhouding stopt dan is het verschil in btw mooi zwart verdiend voor hem.
de belastingdienst heeft te weinig mensen om te controleren, maar zou erg benieuwd zijn of ze de factuur die u gekregen heeft terug vinden in de boekhouding van de ondernemer als ze hem controleren.