Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-07-2015 20:01:19
Geldzaken & Recht

Jura incasso / saranza paris

Heileen schreef op dinsdag 28 jul 2015, 13:16: jura incasso heeft ook via consumenten contact niet gereageerd. wel kreeg ik een vreemd en onjuist antwoord op mijn mail waarin ik aangaf dat er wat mij betreft geen sprake van een schuld is. gisteren lag er een nieuwe brief op de mat waarin ze mij sommeerden om binnen 7 dagen hun vordering te voldoen. ze doen gewoon alsof hun neus bloed. ook in de nieuwe brief verzinnen ze dat ik meerdere schrijvens van hun cliënt, boxershorts saranza paris zou hebben ontvangen. niets is minder waar. steeds meer krijg ik de indruk dat niet alleen boxershorts saranza paris een malafide bedrijf is, maar ook jura incasso blijkt zijn administratie en verwerking niet op orde te hebben. blijkbaar werken ze met standaardbrieven. van verschillende kanten is me geadviseerd om niets te betalen omdat er niets geleverd is. maar hoe groot is de macht van dit soort 'spookbedrijven'?

beste heileen,

zie ook mijn vorige reactie.
wie weet heeft jura incasso wel dezelfde eigenaar. een incassobureau kan u niets maken.
u heeft niets ontvangen dus hoeft u ook niets te betalen.
een incassobureau kan u alleen maar intimideren in een poging om u een poot uit te draaien. natuurlijk doen ze alsof hun neus bloed, heel begrijpelijk. men weet dat men fout zit maar probeert toch nog maar eens om u geld afhandig te maken.

om u te dwingen tot betalen zal men de gang naar de rechter (en deurwaarder) moeten maken. dat zal men niet doen omdat men zelf ook wel weet dat men fout zit. men kan niet aantonen dat u iets ontvangen heeft (sowieso mogen incassokosten niet eens in rekening worden gebracht als er geen betalingsherinnering is verstuurd).
als men naar de rechter stapt dan zal men moeten bewijzen dat u een proefpakket heeft ontvangen en dat kan men niet. daarom zal er geen rechter ze gelijk geven en dat weten ze verdomde goed ook.
niet betalen dus en u niet laten intimideren. u heeft al duidelijk bij ze aangegeven dat u niets ontvangen heeft, dus dat is genoeg. verdere communicatie bewaren maar reageren heeft niet zoveel zin meer.