Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 28-07-2015 21:19:51
Geldzaken & Recht

Oud-bewoner gebruikt adres voor rekeningen

Beste sophie1234,

u bent er niet aansprakelijk voor maar het kan u wel gedonder opleveren.
u zult het al wel gedaan hebben maar wel controleren dat de vorige bewoner niet meer op uw adres staat ingeschreven bij de gemeente (als dat zo is dan snel uit laten schrijven). neem aan dat de vorige bewoner als persoon steeds geadresseerd is en niet uit naam van een bedrijf bestelt (dan zou u de kvk inschrijving kunnen raadplegen en het melden mocht dat nodig zijn).

http://www.postnl.nl/klantenservice/veelgestelde-vragen/bezorging-en-ontvangst/post-of-pakket-ontvangen/wat-moet-ik-doen-als-ik-nog-post-ontvang-van-de-vorige-bewoner.html">postnl adviseert 'vertrokken – retour afzender' op de envelop te zetten en hem dan terug in de brievenbus te gooien.

bij brieven van incassobureau's zou ik als ik u was nog contact opnemen met het betreffende incassobureau (email/telefoon) en als u het adres of telefoonnummer van de vorige bewoner heeft dat uiteraard doorgeven. de melding woont hier niet meer, controleert u het maar bij de gemeentelijke administratie moet genoeg zijn.