Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jos1965 - 29-07-2015 11:39:19
Geldzaken & Recht

Kosten gebruiksovereenkomst buren laten betalen?

Ik hoop dat jullie deze aanvulling nog lezen en erop reageren want ik weet het even niet meer.

gisteravond de buren in kennis gesteld m.b.t. de gebruiksovereenkomst, ze vroegen zich af waarom wij daar "nu opeens" mee kwamen. waren wij er 2 jaar geleden mee gekomen was het toch ook opeens en over 3 jaar ook. daarbij komt dat ik vind dat wij geen verantwoordelijkheid hoeven afleggen over het waarom, het gaat immers om onze grond.
afijn, waar ze zich niet in konden vinden is het punt dat wij in de gebruiksovereenkomst willen opnemen dat wij op ieder willekeurig moment, zonder opgaaf van reden, het gebruik kunnen stoppen (wel met opzegtermijn van bv 1 maand). zij gaven de voorkeur eraan om dit gebruik pas te laten stoppen als wij het huis verkopen.

ze zouden gaan overleggen, zich laten informeren en ons wel laten weten wat zij beslissen na hun vakantie, ze vertrekken dit weekend en zouden 2 weken blijven.
voordat ik hierop kon reageren stond ik alweer buiten want ze hadden het maar druk druk druk.

ik weet nou niet of ik te voorbarig reageer maar ik ben niet van plan af te wachten totdat zij terug zijn van vakantie. als ik toch een mogelijkheid geboden krijg om grond van buren te mogen gebruiken en ik vind dat belangrijk dan reageer ik toch voordat ik op vakantie ga? ook ben ik pissig over de houding, zo van: "als wij tijd hebben en terug zijn van vakantie dan horen jullie wel wat wij beslissen". potverdorie het is onze grond, ze mogen blij zijn dat ik niet per direct de toestemming intrek, naar de gamma rijd en vanmiddag nog een afrastering plaats tegen de erfgrens.

mijn vrouw zou het liefst de toestemming intrekken (per aangetekende brief) en dan een afrastering plaatsen, geen overeenkomst, gewoon duidelijke erfafscheiding en geen gedoe met
rechten van buren. we hebben het er tot vannacht nog over gehad en wij zijn voornemens af te wachten of we nog een terugkoppeling krijgen van de buren voordat ze op vakantie gaan, gebeurt dit niet dan vinden ze na hun vakantie een aangetekende brief in de bus en dan staat er een afrastering als ze terugkomen van vakantie.

wat vinden jullie? ben ik onredelijk? iedere mening/reactie is welkom.