Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 29-07-2015 12:00:24
Geldzaken & Recht

Kosten gebruiksovereenkomst buren laten betalen?

Ik kan mij voorstellen dat u boos bent, maar op de keper beschouwd bent u ook wel een beetje onredelijk.

u had het voornemen deze zaak aankomend weekend met de buren te bespreken, maar nu blijkt dat zij dan op vakantie gaan.dus dat gesprek had al niet plaats kunnen vinden.

de situatie is al zo van 2003 zonder problemen neem ik aan. waarom dan nog niet even geduld tot na hun vakantie? er is toch niets dringends aan?

als u nu uit boosheid de kont tegen de krib gooit en een hek plaatst, waartoe u natuurlijk volkomen gerechtigd ben, is de sfeer voorgoed verziekt.

dat laat onverlet dat de beslissing om toestemming tot gebruik tegen en onder welke voorwaarden, geheel aan u is. dus zij kunnen bijvoirbeeld niet eisen dat in de overeenkomst komt te staan, dat die pas vervalt bij verkoop van uw pand.
een aanzegging tot niet meer mogen gebruiken met een opzegtermijn van een maand, lijkt mij heel redelijk.

als er door andere redenen ruzie ontstaat, is een maand lang genoeg om je nog te ergeren aan de buren.

u bent aan deze hele kwestie begonnen omdat u geen erfdienstbaarheid en/of gewoonterecht wilt laten ontstaan. niet omdat u van dat gebruik door hen af wil.

hou dat doel dan ook voor ogen en zet uw erfenis opzij en heb nog even geduld.