Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-07-2015 13:08:03
Computers & Telefonie

Verschil tussen windows 10 en 7

Crewmember schreef op woensdag 29 jul 2015, 11:30: een hele grote verandering is ook de ondersteuning voor direct-x 12 (dx12)ipv dx 11 in windows 8.
maar hier merk je echter alleen iets van als je games speelt of grafisch zware programma's draait. de invloed op youtube/textverwerkers/mail/internet is nihil.

de snelle uitleg is dat voorheen maar 1 processor kern tegelijk met de videokaart kon praten, en met dx12 nu elke processor kern dat tegelijk kan.
gezien dat de meeste pc nu tussen de 2 tot 8 processor kernen heeft, is dit aardig ingrijpend.

potentieel 1.5 tot 4 keer betere performance in games/grafisch zware programma's, op dezelfde pc. mits het programma voor dx12 is aangepast.

je gaat er wel aan voorbij dat veel games doorgaans zo gek veel niet vragen van de cpu. in veel gevallen heb je genoeg aan 1 cpu kern en dan ga je er ook niet op vooruit als je vervolgens bv 4 kernen daarvoor beschikbaar hebt. die potentiƫle performance verhoging die je aangeeft betreft zelfs in het beste geval maar een klein deel van de totale performance want het is toch echt zo dat het overgrote deel aan performance door de gpu geleverd wordt.

overigens is het weer ms die gewoon lullig doet op dx gebied door een nieuwe versie niet gewoon voor de hele serie vd huidige win versie beschikbaar te stellen. win vista, 7, 8, 10 allemaal hetzelfde besturingssysteem steeds in een ander jasje als nieuwe versie gepresenteerd.