Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ez
ezrasees - 29-07-2015 14:59:10
Voeding & Gezondheid

Besnijdenis op medische grond niet vergoed

Ik begrijp wel dat mensen die geen benul hebben van een hypospadie meteen roepen dat een besnijdenis al sinds 2005 niet meer vergoed wordt en wij onze zorgverzereking erop na hadden moeten slaan.
maar misschien is het verstandig eerst te verdiepen in de aandoening en de reden waarom de besnijdenis wel of niet tijdens de operatie vergoed dient te worden.

kortom... een update;

na ongeveer 101 telefoontjes naar de verzekeraar, umc (diverse afdelingen), nza en zorgbelang ben ik uiteindelijk bij de afdeling team zorgkosten van het umc terrecht gekomen.
de mevrouw die mij daar te woord stond vond het bedrag wel erg hoog en heeft hier uitvoerig naar gekeken.
zij belde mij na enige tijd terug en vertelde mij dat de extra ingreep tijdens de operatie niet apart gefactureerd hoorde te worden omdat besnijdenis op medische grond en ter voorkoming van complicaties (zoals erectieproblemen en fistel) onderdeel zijn van de operatie.
de behandelend uroloog was er niet van op de hoogte dat een besnijdenis met deze ingreep niet gefactureerd dient te worden. wij mogen de factuur als niet verzonden mogen beschouwen.