Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerboe - 29-07-2015 16:04:58
Geldzaken & Recht

Juridische grondslag?

[quote=tijger1 schreef op woensdag 29 jul 2015, 14:55][quote=gerboe schreef op woensdag 29 jul 2015, 14:45]inderdaad zoals valerius-2 aangeeft. u mag per maand maximaal 1,5 x de bijstandsnorm uitgeven.
als een gemeente een vermoeden heeft dat men zich niet daaraan heeft gehouden dan heeft die het volste recht om dat te controleren. hetzelfde bijvoorbeeld ook in het geval van eigen bijstortingen op de rekening.



drie jaar voor dat men bijstand aanvraagt? en wat als je dan een hoge ww uitkering hebt met de daarbij behorende lasten. terwijl je eigenlijk al tekort komt, omdat het salaris natuurlijk nog hoger was?

u bent dus abuis.

ik noemde niet een periode van drie jaar. de vraagsteller heeft het over een bepaalde periode en wel over twee jaar.
als een gemeente een vermoeden van fraude als te snel een vermogen opmaken of onverklaarbare bijstortingen dan zal men verder terugkijken dan drie maanden. dat staat er.