Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 30-07-2015 18:25:35
Computers & Telefonie

Windows10

@akkerdistel. als ik het goed begrijp wordt bij de upgrade van win7/win8 naar win10, de oude productkey veranderd in een win10-productkey. bij nieuwere pc's vanaf win8 is deze key ook nog eens opgeslagen op het moederbord (en het register) en kun je deze alleen met een tooltje (bv van nirsoft) uitlezen. bij win7 staat deze nog op de sticker op de pc. na de upgrade kun je de nieuwe productkey alleen met het tooltje uitlezen. deze code heb je nodig voor een clean install met de dvd die je met de mediacreationtool hebt gemaakt.

de vraag is wat er gebeurt als je na de upgrade, als de nieuwe productkey op het moederbord is opgeslagen, een vóór de upgrade gekloonde harddisk (of een backup) terugplaatst. zegt windows dan: hé ik heb win8 met een win10 productkey op het moederbord, dus ik beschouw dit als illegaal....?