Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mati - 30-07-2015 22:57:18
Geldzaken & Recht

Terugvorderen kinderopvangtoeslag

Ok. dat is mogelijk omdat men mij grof nalatig vindt, ik heb in mijn administratie wel degelijk kopieën zitten dat ik op tijd heb gereageerd. ik heb gebruik gemaakt van 2 kinderdagverblijven. ik heb info toegestuurd tav beëindiging kindplaats en maandstaten en bankafschriften dagverblijf 1. daarna heeft men mij in 2011 verzocht om gg van dagverblijf 2 omdat men deze gg (nog?) niet had, ook deze heb ik toegestuurd. mij verwijt mij dat ik hier niet op heb gereageerd, ik heb echter wel kopieën van jaarstaten en het ingevulde formulier in mijn administratie. nu lijkt men dagverblijf 1 in rekening te brengen (het hoogste bedrag) vanwege het feit dat ik nalatig ben geweest tav de gg van dagverblijf 2. het is een wat omslachtig verhaal, het komt er op neer dat de belastingdienst mijn gegevens kwijt is.

daar heb ik een abonnement op bij de belastingdienst, vorig jaar, schrik niet, 6x 2 documenten (nodig voor verwerking btw aangifte, kvk uittreksel en bewijs bankreknr op mijn naam) toegestuurd waarvan 2 keer aangetekend met het verzoek beide documenten te verwerken, afwisselend was alleen docu1 dan wel docu 2 onvindbaar en kon men niet overgaan tot betaling. overigens was het eerste kwartaal wel overgemaakt, toen had men de gg kennelijk nog wel (logisch wanneer je je inschrijft bij kvk moet je een rekeningnr overleggen, kvk geeft de gg door aan de belastingdienst).....mijn bedrijfje heeft hier last van gehad, maar toon als startende ondernemer dat maar eens aan. het is een eng gegeven dat relevante poststukken kwijt kunnen raken, je kunt het meerdere malen versturen, je kunt aangetekend versturen, het aan elkaar vastnieten met een briefje om het aub dit keer goed en volledig te verwerken, kopieën in je administratie bewaren, het voorkomt niet dat ze onverhoopt kwijt raken.....en je daar op enig moment op onnavolgbare wijze mee wordt geconfronteerd.

overigens lijkt het helemaal niet zo dat de belastingdienst een bezwaar altijd in behandeling neemt, zeker niet als het te laat is, blijkende uit reacties uit mijn omgeving en op fora. er zijn veel mensen in nederland die als gevolg hiervan onterecht met grote schulden zitten. ik denk echt dat u ongelofelijk mazzel hebt gehad. maar hoop nog steeds dat u gelijk heeft en alles goed komt.