Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-08-2015 12:56:50
Geldzaken & Recht

Webwinkel en retourbedrag

Hallo haakster,

.....ik heb ergens gelezen dat als je iets bestelt en weer retourneert bij een webwinkel, de leverancier het gehele betaalde bedrag dient terug te storten, maar dat de kosten van de retourzending voor rekening van de koper zijn. tenzij de bestelling maar gedeeltelijk wordt geretourneerd, dan moet de koper wel de verzendkosten betalen. klopt dit? .....
nee. neem aan dat je bedoelt:.....maar dat de kosten van de retourzending voor rekening van de verkoper zijn.

verzendkosten terugbetalen?

belangrijk daarbij te vermelden is dat het moet gaan om alle betaalde bedragen, dus ook de oorspronkelijke verzend -en betaalkosten. voor de verzendkosten geldt dat alleen die kosten moeten worden terugbetaald van de bij de webwinkel aangeboden goedkoopste optie van verzending. biedt een shop naast gewone levering, ook aangetekende levering aan, dan hoeft een webshop alleen de verzendkosten van de “gewone verzending” terug te betalen, de klant koos immers zelf voor aangetekend.

alleen het retourneren is voor kosten van de consumenten, mits dit duidelijk is vermeld. vergeet een shop te vermelden dat het retourneren voor de rekening van de klant is, dan moet de winkel de retourkosten dragen. kan een klant gratis retourneren, dan moet dat ook vermeld worden. overigens moet er zelf een indicatie van de retourkosten gegeven worden als het niet “per gewone post” terug gestuurd kan worden, dat kan bij grote producten het geval zijn.
(http://www.internetkassa.nu/webwinkelregels-terugbetalen-als-een-klant-retourneert/">bron)

met vr.gr.