Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elze30 - 02-08-2015 22:45:42
Voeding & Gezondheid

Besnijdenis op medische grond niet vergoed

[quote=ezrasees schreef op maandag 27 jul 2015, 18:57]op 10 maart 2014 is mijn zoontje geopereerd aan een hypospadie.
om mediche redenen kregen wij het advies om hem meteen te laten besnijden zodat hij op latere leeftijd geen of minder kans op complicaties kan krijgen en het beter zou zijn voor het herstel.
deze week komt er ineens een factuur binnen voor een belachelijk hoog bedrag omdat de toegevoegde ingreep (nogmaals, op medische basis) buiten het basispakket valt.
hierop belde ik de verzekering en zij vertelden mij dat het umc utrecht mij van extra eigen kosten op de hoogte moest stellen. dit hebben zij niet gedaan.

ik vind het schandalig dat besnijdenis op medische grond buiten het basispakket valt.
besnijdenis valt sinds enige jaren buiten het basispakket. een tijdje geleden is dit in de publiciteit geweest en achmea/zilveren kruis heeft de vergoeding toen opgenomen in de aanvullende verzekering een ster. het jaar werd het verwijderd uit de aanvullende verzekering 1 ster, en werd het pas vergoed vanaf twee sterren. omdat achmea dit niet vermeld had in het wijzigingenoverzicht hebben zij dit weer teruggedraaid. op de website van achmea staat het dus wel goed, maar in de polisvoorwaarden staat het nog fout.