Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 04-08-2015 11:52:08
Auto & Vervoer

Garantie vervangende fiets

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 4 aug 2015, 11:11]als het al ern pasr keer vervangen en of gerepareerd is, en dan nog niet goed, dan geld terug.
maar het kan zijn dat het product een heel ander defect heeft dat niet op het vorige sloeg. bijv. er is een jaar speciale handelsgarantie op de handvatten van de fiets. de fiets had een heel ander defect, waarom deze nu is omgeruild waardoor hij weer is te gebruiken.
de nieuwe fiets fietst prima, maar de handvatten gaan stuk na een paar maanden, waarvoor in feite een jaar handelsgarantie geldt. maar die handelsgarantie is net afgelopen. wat dan? hier geen garantie meer op?
ik zie het niet gebeuren dat je dan de koop mag ontbinden.

nog afgezien van het feit dat een verkoper buiten de handelsgarantie doorgaans niets meer voor je wil doen. laat staan ontbinden.

het is jammer dat de wet zoveel onduidelijkheden oproept wat betreft garantie en nonconformiteit.