Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skjl - 05-08-2015 12:16:34
Geldzaken & Recht

Bod kenbaar maken

Iedereen bedankt voor de reacties!

=zoekster schreef op woensdag 5 aug 2015, 10:28: en om uw andere vraag te beantwoorden: kan het een truc zijn? ja, dat kan het zeker zijn. misschien bestaat die andere bieder niet.

misschien ook wel, maar dan heeft hij vast uw bod aan die persoon bekend gemaakt. en als u nu weer een tegenbod doet, dan gaat hij daar weer mee naar de andere partij.

gewoonweg helemaal fout en zoals tijger1 al aangeeft: klacht indienen.

voor alle regels lees dit klik http://www.zelfverkopen.nl/blog/onderhandelen-met-meerdere-partijen-mag-dat/">hier

waaruit


1. partijen zijn pas in onderhandeling als de verkoper een tegenvoorstel heeft gedaan op een bod dat een aspirant koper heeft uitgebracht.
2. een verkoper mag niet gelijktijdig met twee partijen in onderhandeling zijn.
3. een verkoper mag niet twee partijen tegen elkaar laten opbieden. er mogen dus nooit bedragen worden genoemd over het bod van een andere partij.
4. onderhandelingen kunnen altijd en op ieder moment worden afgebroken, zonder opgaaf van reden. zowel door koper als door verkoper.
5. ook al is een verkoper in onderhandeling, het staat een andere geïnteresseerde altijd vrij om een bod uit te brengen (en daarmee een verkoper, om een nieuw bod aan te horen).
6. stel: verkoper is in onderhandeling met partij a. partij b brengt ook een bod uit dat hoger ligt dan dat van partij a. verkoper is in dit geval vrij om de onderhandelingen met partij a af te breken en in onderhandeling te gaan met partij b. bedragen mogen daarbij niet genoemd worden!
7. een koop is pas rechtsgeldig op het moment dat de koopakte is ondertekend door koper en verkoper. zo lang dat niet het geval is, zijn koper en verkoper niet aan elkaar gebonden en kunnen nog alle kanten op.


inmiddels ligt mijn klacht bij het nvm. daar ik het wel netjes vond de makelaar ook op de hoogte gesteld van de klacht en het waarom. zojuist ook een mail van hem terug ontvangen waarin hij zich compleet indekt. het is nu dus echt zijn woord tegen dat van ons ben ik bang. het huis is nu ook definitief van de baan hierdoor. omdat het biedingsproces compleet is verstoord en mijn man er ook helemaal klaar mee is (trots en mannen? haha). wij gaan met deze wijze lessen wel beter voorbereid een eventueel nieuw biedingsproces in bij een ander huis. bieden doen wij voortaan wel per mail zodat alles zwart op wit staat.