Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 05-08-2015 12:23:40
Geldzaken & Recht

Bod kenbaar maken

[quote=zoekster schreef op woensdag 5 aug 2015, 10:28]
3. een verkoper mag niet twee partijen tegen elkaar laten opbieden. er mogen dus nooit bedragen worden genoemd over het bod van een andere partij.
5. ook al is een verkoper in onderhandeling, het staat een andere geïnteresseerde altijd vrij om een bod uit te brengen (en daarmee een verkoper, om een nieuw bod aan te horen).
6. stel: verkoper is in onderhandeling met partij a. partij b brengt ook een bod uit dat hoger ligt dan dat van partij a. verkoper is in dit geval vrij om de onderhandelingen met partij a af te breken en in onderhandeling te gaan met partij b. bedragen mogen daarbij niet genoemd worden!


het enige wat niet mag worden gedaan is bedragen noemen. maar binnen deze regels kan je nog steeds mensen tegen elkaar op laten bieden natuurlijk. volgens deze regels mag je wel zeggen dat er een beter bod is gedaan en dan laat het aan de bieder om een inschatting te maken. door geen bedragen te noemen zou het voor de koper zelfs slechter uit kunnen pakken als hij/zij een verkeerde inschatting van het niet genoemde andere bod maakt. stel iemand biedt maar 1000 euro meer, maar de andere partij denkt dat het 10.000 is en gaat daar vervolgens boven zitten.