Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 05-08-2015 21:59:35
Computers & Telefonie

Internet verbinding

[quote=audb schreef op woensdag 5 aug 2015, 12:26]via een kabel zal het in alle gevallen sneller gaan dan via wifi het is uit de nek kletsen dat dat niet zo is.erm.. niet om vervelend te doen (nou ja, in zo'n geval bij een blanket statement dus eigenlijk wel), maar ik heb hier in house best wel aantoonbare voorbeelden van het tegendeel.. een 100 mbps netwerk link is heden ten dage best wel heel erg makkelijk "te verslaan" door een .11ac verbinding.. en dat lukt ook makkelijk (zelfs met usb spul, hoewel ik daar niet zoveel qua networking gear inzie).. maar zeg in meer dan een kwart van de gevallen haal ik draadloos inderdaad m'n ziggo 20/200 u/d speed, terwijl dat op bestaande 100mbps bedrade verbindingen dus voor geen meter lukt..

[quote=audb schreef toen ook nog]ook moet wifi iedere keer controleren of de ssid (naam van de router ) plus het password wel overeenkomt plus dat er bij het verzenden en ontvangen wel eens wat mis gaat.gelukkig gaat dat bij een normale (non test-setup) verbinding wel iets subtieler (in hardware, met wat shortcuts hier en daar), maar het is inderdaad wel goed om even aan te geven dat een draadloos wifi signaal niet zonder meer een bedraad signaal is op een ander medium gemoduleerd.. daar komt idd wel wat meer bij kijken..