Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 07-08-2015 11:24:11
Voeding & Gezondheid

Besnijdenis op medische grond niet vergoed

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel wordt voor elke aandoening dus ook voor hypospadie door een ziekenhuis met elke verzekeraar apart een prijs afgemaakt. in die prijs zit een aantal verrichtingen, polibezoeken en eventueel een opname + operatie. of u alles wel of niet gebruikt, de prijs blijft hetzelfde. welke verrichtingen dat zijn, wordt vooraf bepaald.

alles wat extra gedaan wordt, hoe noodzakelijk het ook moge zijn, valt hier buiten. voor elke behandeling moet u vooraf toestemming vragen aan uw verzekeraar. een arts geeft aan wat de beste behandeling is, maar heeft niets met de kosten te maken. alleen het nemen van een andere verzekeraar en of een duurdere polis, kan iets veranderen. dat een ander ziekenhuis wel zou kunnen helpen, betekent dat zij andere afspraken hebben gemaakt en/of rommelen met declaraties en van deze verrichting iets anders maken. dat heet fraude. of u naar een ander ziekenhuis mag, hangt ook weer af van uw verzekering.

de enorme aantallen besnijdenissen hebben er indertijd toe geleid, dat zij ook in medisch noodzakelijke gevallen, niet meer vergoed worden. mogelijk alleen als u een uitgebreide aanvullende verzekering hebt. u kunt het hoogstwaarschijnlijk zo in uw polisvoorwaarden vinden.

ik voorspel u alvast dat voor iedereen de standaardpakketpolis steeds verder uitgekleed zal gaan worden. al die nederlanders die nu nog zo begaan zijn met die duizenden en duizenden nieuwe nederlanders die gratis gebruik maken van onze zorg, zouden nog wel eens ernstig op hun neus kunnen kijken, als zij straks zelf het slachtoffer worden van de bikkelharde bezuinigingen. iedereen komt vroeg of laat aan de beurt!