Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 11-08-2015 18:22:32
Auto & Vervoer

Werkplaats tarief peugeot dealer

[quote=andresteijl schreef op dinsdag 11 aug 2015, 15:17]
en terug gerekend zou ik dan voor hooguit 1 uur arbeid meer dan € 100 neer moeten tellen.
vind dat wel aan de hoge kant.
daarnaast wordt je bijna verplicht om een onderhoudsbeurt bij peugeot te doen, vanwege het feit dat anders je garantie komt te vervallen.
dit vind ik geen goede zaak.

beste andresteijl,

als u voor 1 uur arbeid € 100,- betaalt dan is dat buitensporig.
een bedrag van rond de € 50,- voor een monteur in een garage is meer gangbaar.
u maakt me wel benieuwd naar uw gehele factuur voor uw onderhoudsbeurt.

meningen verschillen over wat de garantie waard is. mijn ervaring is dat onderhoud bij de dealer zelf over het algemeen niet echt verstandig is. van de laatste 4 auto's die ik heb aangeschaft ben ik 4 maal overgestapt om het onderhoud elders te laten verzorgen (binnen de garantie periode). de simpele reden hiervoor is dat het me anders teveel tijd en dus geld zou kosten. bovendien is mijn ervaring dat een dealer er is om auto's te verkopen en dat blijkbaar de kennis en kunde van de garage bij de dealer simpelweg beneden de maat is. als u een merkgarage (geen dealer, maar wel zodat u uw garantie behoud) van uw merk in de buurt heeft dan is het een veel beter plan om daar heen te gaan. mijn ervaring is dat daar echte vakmensen werken.
persoonlijk heb ik 3 van de 4 keer geen gebruik gemaakt van een merkgarage maar tot op heden heb ik daar geen spijt van.
een open deur, maar het is een feit dat dealers niet echt veel verdienen aan de verkoop van nieuwe auto's dus dat probeert men bij het onderhoud terug te halen.