Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 12-08-2015 15:46:49
Huishouden & Energie

Energielabel

Je schrijft dat je sinds 2012 in een nieuwbouwhuis woont. welk bouwjaar? al sinds geruime tijd moeten nieuw te bouwen huizen voldoen aan strenge isolatie-eisen en moet de energie prestatie coƫfficient berekend worden (epc)
ik denk dat die epc moeiteloos herleid moet kunnen worden tot een energielabel. of al die berekende waarden ook werkelijk gehaald worden is natuurlijk een ander verhaal. als je dat wilt weten moet je een infrarood meting laten doen, dan zie je waar de energielekken zitten. en wat die boete betreft: als je met de koper overeenkomt dat dat label niet nodig is omdat de epc bekend is, lijkt me dat een boete niet aan de orde is, want wie gaat dan aan de verantwoordelijke autoriteiten verklappen dat er geen energielabel is?