Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 16-08-2015 18:37:19
Auto & Vervoer

Fraude wimdu

Hallo mvdheeden,

uit de av:

het platform is een online marktplaats, waarop de gebruikers hun appartementen, kamers of andere accommodaties ('accommodatie') kunnen aanbieden en huren.
met www.wimdu.nl biedt wimdu een platform waarop gebruikers met elkaar kunnen communiceren en overeenkomsten met elkaar kunnen sluiten. wimdu biedt zelf geen enkele accommodatie aan; het handelt slechts als bemiddelaar voor het sluiten van de overeenkomst tussen de gebruikers.
huurovereenkomsten komen uitsluitend tot stand tussen de aanbiedende gebruiker ('aanbieder') en de hurende gebruiker ('huurder'). wimdu is zelf geen partij in de overeenkomst gesloten tussen de gebruikers op de website. echter, wimdu is bevoegd om als vertegenwoordiger van de aanbieder te handelen en heeft de bevoegdheid om namens de aanbieder overeenkomsten te sluiten. echter, de aanbieder en huurder zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de contractuele verplichtingen. in geval van verzuim van contractuele verplichtingen, dient dit door de gebruikers onderhandeld te worden. wimdu behoudt en overlegd voor dit doeleinde de contactgegevens van beide partijen.
wimdu doet geen onderzoek naar de rechtmatigheid, juistheid of volledigheid van het aanbod gepubliceerd op het platform of van de gebruikersinformatie, en deze zijn geen vertegenwoordiging van de visie van wimdu. wimdu is niet verantwoordelijke voor aanbod of informatie van derden.
aanbieders kunnen voor de accommodatie die zij verhuren eigen algemene voorwaarden hanteren, zolang deze de algemene voorwaarden van wimdu niet aantasten.
enkel en alleen de verhuurders en huurders zijn verantwoordelijk voor de inhoud van het huurcontract van de accommodatie aan de daarop van toepassing zijnde wet

vwb de betaling staat er:
de huurder is verplicht de totale prijs getoond in de boeking te betalen. dit is mogelijk via verschillende betalingsopties aangeboden in het betalingsmenu. wimdu ontvangt het geld van de huurder namens de aanbieder en houdt het vast voor de aanbieder in een non-interest-bearing trust account. als de incasso niet succesvol is moet huurder eventuele extra kosten terugbetalen. dit geldt niet wanneer de huurder niet verantwoordelijk is voor de onsuccesvolle betaling.

ter afsluiting van het boekingsproces vraagt de huurder aan wimdu het geld over te maken aan de aanbieder 24 uur na de start van zijn verlijf in de verhuurde accommodatie. als het gebruik van de accommodatie niet via een contract gesloten is, kan de huurder deze verplichting vanuit wimdu verwerpen. instructies aan wimdu moeten meteen gecommuniceerd worden via het contactformulier.

mag toch aannemen dat je onmiddellijk gemeld hebt dat de villa niet op dat adres bestond?
waarom hebben ze dan toch dat bedrag overgemaakt?
zou ze hiervoor aansprakelijk stellen.

heb je een rechtsbijstand?
informeer anders eens bij het https://www.juridischloket.nl/">juridisch loket.

suc6