Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 18-08-2015 20:06:31
Geldzaken & Recht

Uitbuiting, en niet kunnen retouren

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 18 aug 2015, 18:40]@hope

de ts heeft het over een factuur, maar mijns inziens kan men niet achteraf betalen.

misschien lees ik erover heen maar als ik lees "wel krijg ik nog een herrineringsfactuur dat als ik niet betaal, 15euro extra moet betalen." en verder nergens lees dat er inderdaad betaald is dan ga ik er vanuit dat er nog niet betaald is.
dan is het gewoon de aankoop annuleren (ik lees ook niet dat er al artikelen geleverd zijn) en dan is het daarmee klaar. dat is ook helemaal wettelijk kloppend (voor de levering is de koop al ontbonden).

natuurlijk kan 12deal.com dan gaan dreigen, een incassobureau in gaan zetten. maar ze weten ook wel dat ze in dat geval geen poot hebben om op te staan. om daadwerkelijk te kunnen gaan vorderen zal het via een deurwaarder (en rechter) moeten en dan trekt 12deal.com aan het kortste eind (koop op afstand ontbonden voordat er geleverd is). dat weet 12deal.com ook wel en dat zal dus nooit gebeuren.
maar wie weet lees ik ergens overheen en is er al wel betaald en/of geleverd. in dat geval voor vraagsteller de volgende link, klik https://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand?gclid=cjsdgv2bs8ccfukwtaodiaslzq">hier.