Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 19-08-2015 20:41:54
Geldzaken & Recht

Sieraden.com neemt mij product niet terug

Beste theduke1989,

het zal uw woord tegen het woord van sieraden.com zijn.
uw aankoop is een zogenaamde koop op afstand, in de volgende informatie leest u er meer over, klik https://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand?gclid=cnxwuihitcccfyljtaodjdkcxa">hier. ook de verzendkosten dient u terug te krijgen.

de kosten voor het retour zenden zijn voor uw rekening als de verkoper u hierover vooraf heeft geïnformeerd. heeft de verkoper dat niet gedaan dan zijn ook de retour kosten voor de verkoper, meer informatie hierover vind u https://www.consuwijzer.nl/elektronica/kopen-op-afstand/ik-stuur-product-terug-moet-ik-verzendkosten-betalen">hier.

bij de garantie van een product geldt altijd dat de verkoper de eerste 6 maanden aan moet tonen dat het uw schuld is ("gaat het product binnen zes maanden na aankoop kapot? of is er binnen zes maanden iets mis met het product? dan moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld was.").
dat is anders dan bij u maar ik zou zeggen laat sieraden.com maar aantonen dat u de krassen heeft veroorzaakt. u zou consuwijzer er eens over kunnen bellen, 088-0707070, en hun om advies vragen.

natuurlijk hoeft u van elk product dat u aanschaft geen foto's te maken, bewijs dan maar eens dat het foto's zijn van de staat waarin het product teruggestuurd is. als u enkele getuigen zou hebben die gezien hebben dat de armband zonder krassen geretourneerd is dan zou u dat meer helpen naar mijn idee (getuigen zou ik overigens zelf niet hebben, zou er niet eens aan denken en het gewoon terug sturen). of getuigen die bevestigen dat er krasjes op zaten toen het uit de verpakking gehaald werd, dat zou u ook nog kunnen helpen.