Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hareut
hareut - 21-08-2015 12:59:48
Elektronica & TV

Ijsvorming op achterwand koelkast

Even vooraf de navolgende vragen :
komen op de plek waar ijsvorming zit leidingen binnen ?
zit er een plaat (verdamper) op de achterwand en zit daar ijsvorming bovenin ?.

dan is de verdamper ingeschuimd in de achterwand .

1) bij binnenkomende leidingen in de koelkast kan condensvorming ontstaan waardoor de isolatie vochtig kan zijn waarbij de vochtige warmte van buiten naar binnen komt waardoor ijsvorming op deze plek achter blijft .

oplossing : de lekkende isolatie opzoeken en drogen met bv een haardroger. de plek afplakken met aluminium folie of plakband zodat de isolatielekkage is verholpen. voorzichtigheid geboden !!
2) overigens kan er een verstopping in het systeem zijn, dan zou ik gezien de leeftijd van de koelkast geen kosten aan maken .

als de temperatuur goed is in de koeler en de thermostaat slaat aan en af om de ingestelde temperatuur te bereiken is er in principe geen probleem met de koelkast zelf , geen lekkage van koelvloeistof uit het systeem .

hoop dat je met deze informatie verder kunt ?

groet