Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aj
ajgtel - 21-08-2015 16:33:56
Huishouden & Energie

Iemand ervaring met zonnepanelen huren?

Mijn ervaring met dit soort constructies, is dat je aan het eind van de huurperiode meer dan het dubbele of drievoudige betaald hebt, dan dat je zou kopen. het addertje zit hem vaak in het feit dat er in het contract staat opgenomen dat er bovenop het huurbedrag jaarlijks een verhoging van ongeveer 3% mag komen. dit om hogere kosten te dekken of een inflatiecorrectie of iets dergelijks. uiteindelijk betaal je zo rente op rente. bij mij scheelde het na 8 jaar huren zo'n 30 %!

ook moet je goed kijken wat er in het huurbedrag is meegenomen. is dit in of ex montage en plaatsing, en wat rekent de verhuurder als nieuwprijs voor je panelen? in mijn geval wilde ik het contract afkopen vanwege die verborgen jaarlijkse kosten. toen bleek dat de verhuurder de installatie en montage in het contract omschreven had als instappremie. ook stond de nieuwprijs niet duidelijk omschreven. het einde van het liedje is dat de verhuurder het totaalbedrag als nieuwprijs aanhield en ik hierdoor meer dan € 400,- meer diende te betalen als ik wilde afkopen. zelfs mijn rechtsbijstandverzekering kon hier niets aan veranderen. dus laat alles duidelijk uitsplitsen, omschrijven en benoemen.

en tot slot: kijk goed of het contract een definitieve einddatum heeft, of dat er stilzwijgend verlengd wordt.

succes!