Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-08-2015 00:17:08
Huishouden & Energie

Geluidsoverlast door een verkeerde leminaatvloer

[quote=ron530 schreef op vrijdag 21 aug 2015, 15:56] in mijn optiek is vraagsteller niet geschikt om in een appartementen complex te wonen want de tolerantie van vraagsteller is nul komma nul.
doe even normaal, je kent die persoon niet eens en uit een korte vraag weet je al dat de tolerantie nul komma nul is. bespottelijke opmerking.

@bouhun, het beste kunt in geval van huurwoning de verhuurder (hopelijk een woningbouwvereniging) vragen bij u langs te komen als de buurman boven u loopt te klossen. u heeft recht op rustig woongenot. ik heb zelf ook zo'n situatie meegemaakt, het is niet alleen de schoenen die je hoort, maar ook de stoelen maken een lawaai van jewelste als er geschoven wordt, of als iemand iets uit zijn handen laat klappen. beton geeft een veel hardere doorklank dan hout. het geluid versterkt, waardoor de buurman minder geluid in zijn eigen woning hoort dan u.

leest u dit even door, klik http://www.woonhelpdesk.nl/index.php?wonen=1&artikel=77">hier waaruit o.a.

actie via de gemeenschappelijke verhuurder
naast het feit dat u rechtstreeks tegen de veroorzaker van de overlast juridische stappen kunt ondernemen bestaat er een tweede mogelijkheid als de persoon die de overlast veroorzaakt en u dezelfde verhuurder hebben. uw verhuurder moet u namelijk het rustig woongenot verschaffen. wanneer de verhuurder dat rustig genot niet biedt, bijvoorbeeld omdat een andere huurder van hem u overlast bezorgt, komt hij zijn verplichting uit het huurcontract niet na. u kunt een procedure starten tegen uw verhuurder waarin u de rechter verzoekt de verhuurder te dwingen om maatregelen te nemen of zelfs de huurovereenkomst te ontbinden en de overlastveroorzaker te ontruimen. ook hier geldt dat u eerst zelf pogingen moet hebben ondernomen om de zaak op te lossen. de verhuurder komt pas in beeld als uw eigen acties, die redelijkerwijs van u konden worden verwacht, niet hebben geholpen. wat redelijkerwijs van u kan worden verwacht hangt heel sterk van de situatie af. soms moet u zelf al een juridische procedure tegen de overlastveroorzaker hebben gevoerd, soms is dat niet nodig. zo voeren sommige woningcorporaties een strikt anti-overlast beleid, gericht op een snelle ontruiming als dat nodig is. deze verhuurders zullen bij voortdurende onduldbare overlast vaak zelf al naar de rechter stappen, zonder dat u eerst zelf tegen de overlastveroorzaker heeft hoeven procederen.

overigens wordt overlast sinds 1 augustus 2003 ook als een gebrek aan de woning gezien. de verhuurder moet dat gebrek dus ook op grond daarvan verhelpen. een huurverlagingsprocedure behoort daardoor tot de mogelijkheden als de overlast ernstig is. de verhuurder heeft echter niet meer mogelijkheden gekregen om de overlast aan te pakken dan hij al had.

als u een eigen woning heeft, dan is er in geval van appartement vaak een vve. dan is er meestal ook een reglement waarin staat waaraan de isolatie van harde vloerbedekking moet voldoen.