Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wimkep - 24-08-2015 13:27:49
Auto & Vervoer

Overstap van koop- naar lease-auto

Het kan voordelig zijn, maar in mijn beleving is het een pad vol met valkuilen.
meer kilometer gereden dan afgesproken betekent, fors bijbetalen. schades groter dan een euro muntstuk worden bij afloop van het contract duur doorberekend. waarschijnlijk wilt u zelf meer verzekeren dan het leasebedrijf aanbied, dus bijbetalen.
de aanbieding geldt meestal voor de goedkoopste uitvoering in een niet metallic kleur. wilt u airco of een mooie kleur, bijbetalen graag.
als er iets aan de auto stuk gaat, zal men daar in eerste instantie u op aan spreken, met als argument dat u ' niet als een goed huisvader ' met de auto bent omgesprongen.
het leasebedrijf koopt natuurlijk scherp in en kan u daardoor wat bieden. wel denk ik dat u zich moet realiseren dat het commerciële bedrijven zijn met maar één doel, namelijk zoveel mogelijk geld verdienen aan u.
ik vraag me af of het geen oude wijn in nieuwe zakken is. heette het vroeger niet huurkoop of is het misschien vergelijkbaar met kopen op afbetaling ?
mijn mening zal duidelijk zijn vermoed ik, bezint eer ge begint. het zijn gladde jongens!
succes en sterkte bij uw keuze.