Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 25-08-2015 18:15:55
Auto & Vervoer

Wie is er schuldig

Beste cacoera56,

de schade is veroorzaakt door de deur van de auto. voor de schade aan de andere auto dient dan de wa verzekering van de auto te worden aangesproken.
voor de schade aan de auto van de vriend kan de passagier, uw zoon, aansprakelijk gesteld worden waarbij uw zoon dan een beroep kan doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.
zie ook het volgende antwoord op rechtswinkel.nl, klik http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/30738/een-mede-inzittende-van-mijn-auto-heeft-bij-een-parkeerplaats-de-deur-onvoorzichtig-open-gedaan.html">hier.

dat de auto een 3-deurs auto is doet verder niet terzake.
geen idee hoe groot de schade is aan de andere auto, maar het is wellicht niet onverstandig om te kijken of het verlies aan eigen risico, extra premie door lagere trede op bonus/malus schaal niet hoger is dan de schade. hiervoor kan de vriend van uw zoon hem ook aansprakelijk stellen. als het schade bedrag van de andere auto niet hoog is is het soms verstandiger om de schade zelf te betalen. het lijkt me verstandig als uw zoon contact opneemt met zijn aansprakelijkheidsverzekeraar hoe het het beste afgehandeld kan worden.