Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 25-08-2015 20:53:06
Elektronica & TV

Tekst op site komt niet overeen met het produkt

Zelfs al heeft u het product al te veel gebruikt om nog voor het herroepingsrecht in aanmerking te komen, dan nog blijft het een non-conform product, dat betekent dat het product niet beantwoordt aan wat u er gezien de overeenkomst van mocht verwachten en welke uitspraken de verkoper over het product heeft gedaan. het maakt in principe niet uit of dat in de bedenktijd gebeurt of erna. non-conform is non-conform. ook al ontdek je de non-conformiteit later.

daarmee heeft u het recht op kosteloze vervanging (herstel in dit geval niet van toepassing) van het product, maar dan met de specificaties die zijn opgegeven toen u het product kocht. kunnen ze dat niet leveren (voor dezelfde prijs), dan kunt u de overeenkomst ontbinden. product gaat daarbij kosteloos terug naar de verkoper en u krijgt uw geld terug.

gebaseerd op dit wetsartikel 7:17 lid 2 bw


een zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst indien zij, mede gelet op de aard van de zaak en de mededelingen die de verkoper over de zaak heeft gedaan, niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten. de koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien.

dus hoe dan ook kan het product terug.
als ze moeilijk doen dan maar een klacht via thuiswinkel.org indienen.