Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2015 22:20:57
Computers & Telefonie

Backup

Crewmember schreef op donderdag 27 aug 2015, 10:56: wilo schreef op woensdag 26 aug 2015, 21:47: ok allemaal bedankt voor deze info hier kan ik wel wat meer mee. ik ga aan de slag en hoop dat het allemaal in orde komt. maar ik begrijp hier dus wel uit dat ik dan een bepaald programma niet zo op een usb stick kan zetten? en het over moet zetten op een externe harde schijf of de betreffende schijf verwijderen?
een bijkomend probleem is dat het waarschijnlijk verzekerings werk wordt ( duurt lang??) en ik dan dus niet zo maar aan de laptop kan gaan sleutelen.

welke programma's bedoel je trouwens? onze reacties gaan meer over bestanden als je foto's of muziek. een geinstalleerd programma als word of een spel ofzo kan je meestal niet backuppen.

wat betreft de manier van backuppen:
"ik zei "mocht het niet lukken" aldus: probeer eerst eens je tv/andere monitor op je laptop aan te sluiten en via dat beeld je bestanden naar een geheugen stick te krijgen (dit is dan je backup).
mocht dat niet werken dan kan je probeerd je harde schijf er uit te halen en in een desktop pc of zón externe harde schijf houder te proppen. deze laatste kan je dan weer aan een andere pc hangen om je bestanden er af te krijgen.
meestal zit je harde schijf onder een appart klepje aan de onderkant van je laptop. deze kan je zonder het verbreken van de garantie verwijderen.


welk type en merk laptop heb je precies?


het gaat hier om een boekhoud programma dat ik zeker wil behouden