Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
remkow - 28-08-2015 12:02:06
Auto & Vervoer

Garantie met eigen risico?!

[quote=zoekster schreef op vrijdag 28 aug 2015, 11:44]de verkoper mag gerust voorwaarden verbinden aan zijn eigen garantie, maar de wettelijke garantie kan daarbij niet worden weggeveegd, die gaat voor. als er echt een mankement aan de tweedehands auto tevoorschijn komt dat u gezien de overeenkomst niet had mogen verwachten, dan heeft u recht op kosteloos herstel, ongeacht de garantievoorwaarden die de verkoper biedt.
en binnen zes maanden na aflevering ligt de bewijslast van het ontstaan van het mankement bij de verkoper. dus binnen 6 maanden na aflevering van de auto heeft de koper altijd nog via de wet een sterke zaak (hangt natuurlijk wel af van wat er aan mankeert.)

een rechtsbijstandsverzekering is in zo'n geval geen overbodige luxe)

schijnbaar is er een lager in het differentieel versleten, of er zit iets niet lekker in de versnellingsbak. voor een auto van net vier jaar oud met 110.000km lijkt mij dat erg snel, en ik zal het binnen 300km vast niet zelf voor elkaar gekregen hebben...

ik begrijp dat het lastig is om te bepalen wat ik wel en niet had mogen verwachten, en of ik had kunnen weten of het ding kapot was... proefrit gemaakt in de stromende regen, dan hoor je niet zo veel bijgeluiden...

en een rechtsbijstandsverzekering heb ik, wie weet ga ik er gebruik van maken :)

bedankt voor de reactie in ieder geval.