Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-08-2015 13:27:53
Auto & Vervoer

Garantie met eigen risico?!

In geval van een professionele verkoper is de mededelingsplicht van de verkoper zwaarwegender dan de onderzoeksplicht van de koper.

klik http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:ghsgr:2011:bt7574">hier en lees een oordeel van een rechter. dan ziet u dat de verkoper zich niet zomaar onder allerlei 'ongemakken' kan uitwurmen.

en leest u dit klik https://www.consuwijzer.nl/vervoer/ontevreden-over-vervoermiddel/schokbrekers-tweedehands-auto-zijn-na-vijf-weken-al-stukgegaan">hier van consuwijzer ook nog even door.

u kunt ook de auto laten maken en dan beoordelen of u dit gaat betalen of dat het defect onder de wettelijke garantie valt. het is alleen de vraag of ze u met de auto laten wegrijden als u zegt dat u 'later' betaalt. het zijn meestal niet van die fijne lui bij tweedehands auto's. en met zo'n 250 euro eigen risico lijken me het echt linkmichels. ze proberen natuurlijk onder de kosten uit te komen die eigenlijk op hun bordje horen.

het is vaak wel van belang of het mankement ervoor zorgt dat u niet meer met uw auto (veilig) de weg op kunt, dan wordt uw zaak sterker.