Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-08-2015 14:09:36
Huishouden & Energie

Ex kater

Om te beginnen zou ik de kater in een aparte kamer zetten en niet in de hal waar het toch druk kan zijn. ik neem aan dat het toilet ook in die hal is? zet hem op een kamertje apart. inderdaad: feliway, een verdamper, te koop bij o.a. zooplus.
verder niets forceren. gewoon zo nu en dan rustig op die kamer gaan zitten, geen oogcontact maken. sprrek op een zachte geruststellende toon tegen hem.
verder is en felifriend, ook een geruststellend vriendelijkheid feromoon. dit kan je op je handen spuiten als je elke keer iets dichter bij hem gaat zitten. breng steeds iets lekkers en forceer niets. wij hebben meerdere angsthazen gehad en het is altijd goedgekomen! maar doorgaans duurde dit wel langer dan 14 dagen. toon begrip naar de kat toe. en wellicht is hij nog maar kortgeleden gecastreerd en moeten zijn hormonen nog veranderen?
verder zijn er de bach bloesem remedies en die kan je door zijn drinken doen. deze helpen echt. ik gebruik ze ook bij bangerikjes: geef dan walnut, star of bethlehem en honeysuckle. op internet te koop en bij gezondheidswinkels en de tuinen.

hieronder uitleg over de remedies:


honeysuckle:

voor dieren die het verleden niet achter zich kunnen laten. honeysuckle maakt deel uit van de 'overplaatsingsremedie' (honeysuckle, star of bethlehem en walnut).
het helpt dieren die naar een nieuwe omgeving moeten gaan. denk hierbij aan verkoop of uithuisplaatsing.
bij dieren met een honeysuckle-tekort zie je dat ze niet (willen) wennen aan de nieuwe leefsituatie, ze blijven hangen in het verleden. dat kenden ze en dat waren ze gewend. die nieuwe leefsituatie kan variëren van een nieuwe eigenaar tot een verhuizing of nieuwe mensen in huis. geef het dier veel vriendschap en begrip (liefde kan het dier soms nog niet aan in deze toestand, dus dring je niet op). soms zal er ook walnut (voor verandering), star of bethlehem (trooster) en eventueel rock rose (angst) bijgegeven moeten worden.
deze remedie kan ook preventief gegeven worden, dus voor de herplaatsing of verhuizing.

star of bethlehem:

dit is de remedie die ingezet kan worden bij dieren die trauma's op hebben gelopen. dit kan zijn: mishandeling, overplaatsing, overlijden hogere in de roedelorde, ongelukken, ziekte, maar ook de geboorte kan al als trauma ervaren worden.
de onverwerkte trauma's kunnen emotionele blokkades in de geest van het dier creëren waardoor het dier niet openstaat voor mentale hulp of bijstand. hij heeft zich als het ware afgesloten van emoties. een aanvulling van star of bethlehem-energie zorgt ervoor dat blokkades in het lichaam worden opgeheven, zodat andere bloesems ook beter hun werk doen. eventuele trauma's worden verwerkt in de slaap.
ze zullen de eerste dagen dan ook meer slapen en meer dromen.
het is verstandig ieder dier dat met de bloesems behandeld wordt voor een ander probleem, in het eerste flesje " star of bethlehem" te geven aangezien je nooit met zekerheid kunt zeggen dat het dier geen trauma's heeft.
deze remedie maakt vaak het dier ontvankelijker voor de energie van de remedies.
deze remedie kan ingezet worden als hulp voor elke vorm van trauma verwerking, waarbij triestheid, depressie et cetera een symptoom is. het is een trooster die kracht en levensvreugde biedt in plaats van een glazen wand die het dier tussen zichzelf en de buitenwereld heeft geplaatst.

walnut:

helpt het dier zich aan te passen aan nieuwe situaties. walnut is dé veranderingsremedie. voor alle grote veranderingen in het leven van het dier.
overplaatsing uit het nest, logeren in een pension en ook bij problemen met het doorkomen van de pubertijd. ook zeer behulpzaam wanneer er vaste patronen doorbroken moeten worden of wanneer er oude gewoontes afgeleerd moeten worden. ook bij reizen, ziekten van gezinsleden en alle andere veranderingen waar een dier op lijkt te reageren, zijn redenen om walnut druppels toe te gaan dienen.
wanneer een dier echt in het verleden gaat hangen (in plaats van gewoon even de weg kwijt zijn) dan is honneysuckle een beter alternatief.
vaak kan walnut ook gebruikt worden als een dier niet lijkt te reageren op een andere behandeling of een bach remedie. hier heeft het dan ook de functie van doorbraak stimuleren.

doe een paar druppels in zijn drinkwater. als je googled op 'bach voor dieren' kan je meer info hierover vinden. bach is een natuurproduct en geheel ongevaarlijk en niet verslavend.

succes en niet opgeven hoor! het komt goed!!