Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 31-08-2015 21:44:11
Auto & Vervoer

Garantie met eigen risico?!

Zoekster,
ik wordt een beetje triest van uw vasthoudende eigenwijsheid.
in de door u genoemde wetsartikelen wordt nergens gesproken over garantie.
er wordt gesproken over een 'deugdelijk product'.
u weet altijd zo goed te verwijzen naar een juridisch loket of consuwijzer.
als u nou eens inklopt : garantie in nederland, dan kunt u zelf bij uw geliefde consuwijzer lezen dat u absoluut geen gelijk hebt.
wettelijke garantie in nederland bestaat niet.
++++++++++++++++++++++++++++++++=======
=zoekster schreef op maandag 31 aug 2015, 21:19:=wimmi20 schreef op maandag 31 aug 2015, 19:22: wanneer houden jullie nou eens op om te praten over wettelijke garantie.
wettelijke garantie bestaat niet in nederland.
.

hoe lang duurt de wettelijke garantie? in de nederlandse wet is geen wettelijke garantietermijn opgenomen. het is dus niet zo je na bijvoorbeeld een jaar geen garantie meer hebt op een product, hoe graag winkels je dat ook wijs willen maken. het gaat om verwachtingen die je redelijkerwijs over een product mag hebben.
klik http://www.rechtsvordering.nl/wettelijke-garantie">hier dan snap je het misschien eindelijk eens.

wat maar niet in je hersens binnen wil komen is dat nederland (verplicht via europa) ook een wettelijke garantie heeft. dat is de basis die alle europese lidstaten moeten geven. maar.... je mag hem wel uitbreiden. dat heeft nederland gedaan door de wettelijke garantietermijn van 2 jaar die verplicht was uit te breiden naar onbeperkt.

de regels van de wettelijke garantie worden in het burgerlijk wetboek art 7:17 t/m 7:24 als je je geroepen voelt dan ga je het maar eens nakijken in het burgerlijk wetboek 7.