Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-09-2015 18:58:19
Elektronica & TV

Is zgn noodzakelijk serviconderhoud belazeriij?

Ik heb positieve ervaringen gemaakt met een onderhoudscontract (€ 65,-)

1 - hoefde geen expres-installateur te bellen in het koude winter-weekend. installateurs uit het telefoonboek factureren zomaar even een paar honderd euro

2 - alle drie ingetreden storingen konden in principe niet direct het ketel-contract toegerekend worden, maar werden toch gratis of alleen tegen materiaalprijs on-demand gerepareerd, zonder voorrijkosten:
a - vervanging pomp-vloerverwarming, die al 20 jaar draaide en niet eens bij de geleverde ketel hoort. b - scheurtje in de water-aanvoerleiding. c - onderdruk ontstaan door een lekkend ventiel, dat zich zonder aanleiding opende en ook niet bij de ketel hoort maar ook bij de radiatoren.

3 - alle gemaakte veiligheidsopmerkingen kan ik mee-onderschrijven!

m.a.w. de ketel alleen zou best alle twee/drie jaren kunnen worden nagekeken zonder veel risico en ook zonder contract, maar er waren bijkomende oorzaken, die tezamen meer zouden hebben gekost of mij letterlijk lelijk in de kou hadden laten staan!

onderhoudscontracten kunnen de restarbeidstijd voor een installateur goed opvullen wanneer het hen zelf goed uitkomt. € 65,- zijn daarom niet te duur! het beschreven probleem ontstaat, wanneer er jarenlang niets gebeurd en je het gevoel krijgt voor de kat z'n sigaar betaald te hebben. maar.........dat is bij iedere verzekering toch ook zo?

ik reageer hier dus met de kennis van nú.......en heb gedeeltelijk de oorspronkelijke installatie 'meeverzekerd' gekregen en voel me niet belazerd!