Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
phebe - 02-09-2015 12:04:42
Geldzaken & Recht

Veel terug moeten betalen kindgebonden budget en vreselijke 'service' belastingtelefoon.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 1 sep 2015, 23:26]

die mevrouw aan de belastingtelefoon kan natuurlijk helemaal niet zien of iets mankeert. en afgezien daarvan, is het ook waarschijnlijk uw eigen "schuld".

ik heb vast wel iets "fout' gedaan, daarom belde ik, om te vragen wat er nu fout is gegaan en om het op te lossen.
maar als ik op iedere vraag "zo werkt dat nu enmaal" en "dat is allemaal uw eigen schuld" als antwoord krijg kwam ik natuurlijk niet verder


de toeslag kindgebonden budget wordt voorlopig toegekend. uiteraard ken ik uw inkomens gegevens van u en uw echtgenoot niet van 2012, maar als het inkomen in 2013 en 2014 daar niet echt veel van afwijkt, kan het kgb ook niet zoveel afwijken.

ik heb mijn oude papieren nog eens nagekeken, en blijkbaar heb ik in 2013 ook al terugbetaald over 2012 die €70,- die in in juli 2015 heb betaald was de definitieve berekening van de definitieve berekening.

ik heb in 2013 al contact opgenomen omdat ik toen ook een redelijk bedrag moest terug betalen (niet zoveel als nu, maar toch een flinke slok)
omdat ik nog steeds een redelijk bedrag aan kgb kreeg heb ik dit ook aangegeven, maar ik kreeg toen te horen dat ik het bedrag niet kon aanpassen of het kgb achteraf kon laten uitbetalen en dat dit voorschot was berekend op de gegevens die ze hadden gekregen. (ik had misschien verder moeten vragen, omdat ik vorige maand pas zag dat ze blijkbaar geen gegevens van mijn inkomen hadden)

eind 2013 kreeg ik een brief binnen met de voorschotsbeschikking van 2014, in deze brief stond duidelijk dat ze ze mijn geschatte inkomen van 2013 hadden gebruikt. aangezien ik 2 maanden eerder een brief had gekregen waarin stond dat ze mijn inkomen (van 2012) hadden doorgekregen van het bri ging ik er vanuit dat dat ze met het bedrag van 2012 een berekening hadden gemaakt voor 2013 (zoals je o de website zelf ook je berekening moet maken)
er waren verder geen wijzigingen in mijn situatie, ik kreeg nog steeds dezelfde wajong.
ik kon dit niet nakijken op digid omdat die aanvraag niet wilde lukken.

eind 2014 kreeg ik weer een voorschotsbeschikking binnen over 2015 met zo ongeveer hetzelfde bedrag wat ik in 2014 had gekregen.
aangezien ik in 2014 geen brief had gekregen dat ik over 2013 terug moest betalen, ging ik er vanuit dat het goed zat.
volgens de achterkant van de brief hadden ze het vastgesteld inkomen gebruikt dat ze van het bri hadden binnen gekregen.

het cak gebruikt deze zelfde gegevens om mijn eigen bijdrage wmo vast te stellen en in die brieven van de betreffende jaren stond mijn inkomen netjes vermeld, en ook het uwv maakt gebruik van bri en aangezien ik daar mijn wajong van krijg zijn mijn gegevens bekend bij het bri.

het lijkt dan misschien "dom" van mij dat ik geen gegevens had doorgegeven aan de belastinddienst, maar als in de brief staat dat ze de gegevens van bri gebruiken en je dezelfde maand een brief van het cak krijgt waarin de eigen bijdrages zijn berekend en je ziet daar keurig netjes de gegevens staan zoals bekend bij het bri kan je er toch eigenlijk wel van uit gaan, dat het klopt.

wel heb ik het kgb iedere maand op mijn spaarrekening gezet (gewoon voor de zekerheid)

en inderdaad is mijn inkomen van 2013 en 2015 niet veel anders dan dat van 2012 (zelfs iets lager)



u schrijft eerder dat uw inkomen op 0 stond, en dat u een schatting hebt gemaakt van uw inkomen op basis van uw jaaropgave. maar waar stond het dan op 0 en bij wat hebt u dat dan ingevuld? bij toeslagen voor dit jaar?

ik heb deze schatting ingevuld bij geschat inkomen voor 2015, de geschatte inkomen van voorgaande jaren bleken pas in juli en augustus 2015 te zijn doorgeven door het bri

na mijn wijziging in mijn geschatte inkomen van 2015 zie ik dat ik per maand zo'n €80,- teveel heb gekregen (ik stort het nog steeds iedere maand op mijn spaarrekening)
maart bij uitbetalingen is er nog steeds een veels te hoog bedrag uitbetaald voor september, hopelijk dat het bedrag van october, november, december en heel 2016 straks wel kloppen.
ik hou het in de gaten.


hebt u al bij toeslagen gekeken of de inkomens overeenstemmen met de aangiftes? dat is het belangrijkste.

ja, die kloppen nu, maar aan de datums bij de status laatste wijzigingen te zien is dit allemaal afgelopen zomervakantie pas verwerkt



ik heb het eerste bedrag over 2014 inmiddels overgemaakt, (hoera dat ik verstandig genoeg was om gewoon voor de zekerheid de volledige kgb apart te zetten) maar leuk is het niet.
zeker omdat ik binnenkort weer een acceptgiro met bijna hetzelfde bedrag zal binnenkrijgen.
ik weet dat ik het bedrag moet terugbetalen, en ik kan het ook terugbetalen.
maar de manier waarop dit gelopen is vindt ik een beetje vreemd, 3 brieven achter elkaar, bri heeft volgens deze status mijn inkomen over de afgelopen 3 jaar pas afgelopen zomer doorgegeven, terwijl het cak dezelfde gegevens al jarenlang gebruikt om mijn eigen bijdrages vast te stellen.