Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 02-09-2015 18:10:03
Vakantie & Reizen

Kan de hema het geld van een (vervallen) weekeind weg bon gewoon houden?

Het kan toch niet dat de hema het betaalde geld gewoon in kas houdt en dank je wel zegt? ik vind dit onverkoopbaar.

een kadobon heeft in nl meestal een geldigheidsduur van 1 jaar. helaas wordt minimaal 30% nooit besteed, vergeten, verlopen enz. de verkoper hoeft zelfs de btw niet af te dragen, er is immers geen dienst verkocht. en om uw vraag te beantwoorden: ja het kan en mag, de geldigheidsduur is verstreken. soms kan je tegen een administratieve vergoeding de bon weer "geldig" waarderen, maar dat kan a: niet altijd en b: na een dusdanige hoeveelheid 'verlopen' meestal niet meer. u vindt het onverkoopbaar, maar u heeft ongelijk, het mag en kan. de geldigheid van uw 'niet kunnen gebruiken' ten spijt.

vergelijk het met een bisocoopkaartje voor 3 september aanstaande, u gaat niet, dan kunt u er op 4 september niet meer mee naar de film.

u moet als u een kadokaart krijgt, eerst klijken hoelang dat die geldig is, twee maanden vóór verlopen een melding in je smartphone zetten.