Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
phebe - 02-09-2015 19:55:35
Geldzaken & Recht

Veel terug moeten betalen kindgebonden budget en vreselijke 'service' belastingtelefoon.

[quote=tijger1 schreef op woensdag 2 sep 2015, 17:57]u hoeft helemaal niet ieder jaar een schatting van het inkomen door te geven. u doet dan één keer en de belastingdienst telt daar in de volgende jaren alleen een inflatiecorrectie bij op.

alleen als uw inkomen in een jaar afwijkt van voorgaande jaren, is het verstandig een verbeterde opgave te doen.

ik weet natuurlijk niet hoelang u al kgb hebt. is dat pas sinds 2012? dan is er door u blijkbaar nooit via de site toeslagen doorgegeven dat u inkomen hebt, en worden nu pas de toeslagen herzien naar aanleiding van de aangiften inkomstenbelasting en dat kan dus jaren duren, zoals blijkt.

kijk dit is het antwoord waar ik naar zocht!

kgb sinds 2009 en in 2008 was het kindertoeslag.
in 2010 kreeg ik een gedeeltelijke wajong die in 2011 is omgezet naar een volledige wajong.
en dit heb ik ook netjes doorgegeven (we moesten toen ook de kinderopvangtoeslag stopzetten)

in de status op mijn toeslagen heb ik gezien dat in een geschat inkomen over 2011 heb doorgegeven én dat in 2013 het bri een vastgesteld inkomen over 2012 heeft doorgegeven (mijn wajong)

dus waarom er over 2013, 2014 en 2015 een geschat inkomen van €0,- is neergezet is mij een raadsel.
en dat was ook wat ik van de belastingdienst wilde weten toen ik gisteren naar de belastingtelefoon belde, maar ik kreeg alleen maar de boze vrouw aan de telefoon die mijn vragen niet wilde beantwoorden en niets wilde nakijken.

ik weet nu nog steeds niet waarom de belastingdienst er over 2013, 2014 en 2015 vanuit is gegaan dat ik geen inkomen zou hebben, maar ik weet nu in ieder geval wel dat het niet "allemaal mijn eigen schuld is" zoals de medewerkster van de belastingtelefoon bleef snauwen.

ik heb op jouw eerdere advies mijn geschatte inkomen over 2015 wat verhoogd (ik had afgelopen maand als geschat inkomen voor 2015 mijn inkomen van 2014 neergezet, maar dat heb ik nu iets verhoogd i.v.m. evt. inflatie)
en als ik de voorschotbeschikking 2016 binnen krijg zal ik deze ook meteen op mijn toeslagen nakijken en indien nodig een geschat inkomen opgeven.