Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2015 11:34:23
Elektronica & TV

Is zgn noodzakelijk serviconderhoud belazeriij?

Hrdwerrorman schreef op donderdag 3 sep 2015, 10:18: @ tenormin:

maar, zoals ik al opmerkte, onze ketel is het hoogste punt in het circuit en ik meet op de ketel. dan is 0,2 bar genoeg.


dus je veronderstelt dat een ketel in principe gewoon op 0 bar kan draaien en je de 0,2 gewoon als een kleine zekerheid hebt?
nooit gehoord van pompcavitatie of koken in warmtewisselaars, waar het tijdelijk en plaatselijk hogere temperaturen kunnen heersen?

het advies van ketelfabrikanten is om een druk in te stellen, veelal hoger dan 1,2 bar. en dat is niet voor niets.
en waarom zou jij je daaraan niet willen houden? wat is de reden om tegen het advies van de fabrikanten in te gaan, terwijl het je geen cent kost?
als dat de algehele instelling is, mag het duidelijk zijn dat het onderhoud door een deskundig persoon slim is, en om deze persoonlijke meningen te droppen in een forum waar voor een groot deel geen (cv)techneuten meelezen is nogal merkwaardig en mogelijk gevaarlijk.