Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2015 12:27:16
Elektronica & TV

Is zgn noodzakelijk serviconderhoud belazeriij?

Sanne4 schreef op donderdag 3 sep 2015, 12:07: waneer je een instalatie van koud naar heet stookt mag de druk niet meer dan 0,8 bar oplopen of eenvoudig de druk bij de ketel weg halen naar 0 en met een bandenspanings meter de tegendruk aan de onderzijde meten op het vat staat de druk aangeven meestal 0'5 of 1bar de nieuwe expansievaten

deels ben ik het met je eens - maar je moet ze de kost niet willen geven die een drukvat testen waarbij het systeem nog onder druk staat.
sommigen kijken of er nog druk op het ventiel staat en vervolgens laat het ventiel
(per definitie) door en sta je later "voor een kapot expansievat".
op zijn minst ontsnapt er dus iedere keer lucht waardoor het vat per inspectie minder gaat presteren en is een zeer grote kans op dat het ventiel permanent blijft lekken.
of de monteurs die nog tegen een expansievat aankloppen - heeft geen enkele zin :)

de enige juiste manier is het expansievat eraf halen en kijken of je de balg nog tegen de opening aan kan voelen - dan is hij nog goed.
voor de rest moeten de monteurs van mij van het vat afblijven - de controle op werking kan ook door te controleren of de drukschommeling niet teveel oploopt tijdens het opstoken (tijdens onderhoud) van de installatie.

met een beetje mazzel zit er een kraan (zonder handvat danwel verzegeld tegen ongeoorloofd dicht zetten) voor het expansievat waardoor het een klein klusje is.