Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2015 12:37:40
Elektronica & TV

Is zgn noodzakelijk serviconderhoud belazeriij?

Tijger1 schreef op donderdag 3 sep 2015, 12:21: @frankve

grappig. ik ken juist veel verhalen van ketels die "stuk" gaan na de onderhoudsbeurt. en wat te denken van alle storingen bij ketels die wel onderhouden worden? als dat in de winter gebeurd, tijdens afwezigheid van de bewoners zijn die huizen dus ook "bevroren".

maar het hele item gaat niet over geen onderhoud, maar of dat wel elk jaar moet gebeuren.

ik heb eerder ook al aangegeven dat de mate van storingen na onderhoud afhangt van de kwaliteit van de monteur. niet tevreden? andere monteur.

uiteraard is de kans op een storing niet uitgesloten als een systeem goed onderhouden wordt. de kans dat er (onverwacht) een storing optreedt is wel veel kleiner. zeker als het gaat om gevaarlijke storingen, waarbij meerdere zaken niet in orde meer zijn (afvoeren, waterdruk, gasdruk, sensoren etc etc).

op vraagt of het belazerij is - en noemt perioden van 7 jaar en wekt bij mij de indruk het onderhoud maar te laten voor wat het is.
je kan discussieren of het jaarlijks, 2 jaarlijks kan. 3 jaarljks zou ik zeker niet doen.
bij grotere inspecties zie je hetzelfde: deze zijn verplicht gekeurd (scios) in een variabele periode (2-4 jaar), maar onderhoud moet jaarlijks.

naast de verplichtingen, energieverbruik en persoonlijke veiligheid is het niet onverstandig om ook eens de verzekeringspolis van de opstal na te kijken als er éénzijdig beslist wordt om de onderhoudsfrequentie te verlagen danwel te reduceren tot nul.
de schade wordt alleen vergoed als het om een 'onzeker voorval' gaat. en daar valt achterstallig onderhoud niet onder........