Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

getty
getty - 03-09-2015 16:26:18
Geldzaken & Recht

Vakantie, onderhuur en huurtoeslag

Heeft u de huidige onderhuurder via de officiƫle onderhuurconstructie bij de belastingdienst aangemeld, of staat hij nu gewoon als medehuurder geregistreerd, dat maakt namelijk groot verschil

in de eerste situatie telt zijn inkomen niet mee, en geldt voor u een aparte berekening van de huurtoeslag, rekening houdende met de onderhuurder. in theorie kunt u dus ook, via de officiele weg een tweede onderhuurder aanmelden. kans is wel dat dan de toeslag stopt omdat dat wat zij betalen voldoende voor u is om de restant huur te betalen.

in de tweede situaties worden u beide inkomens bij elkaar opgeteld en wordt op basis daarvan berekend of u recht heeft. komt nummer 2 erbij wonen, telt ook zijn inkomen mee voor de berekening.

dit is van de belastingdienst site

ik krijg een onderhuurder

deze wijziging is van belang voor uw huurtoeslag.

krijgt u huurtoeslag en verhuurt u een deel van uw huis? en hebt u hiervoor een schriftelijke huurovereenkomst gesloten? geef dan binnen 4 weken aan ons door dat u een onderhuurder hebt. een onderhuurder telt niet mee bij de berekening van de huurtoeslag. daarom moet u doorgeven dat u een onderhuurder hebt. anders zien wij deze persoon als medebewoner en telt zijn inkomen mee bij de berekening.