Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 03-09-2015 21:28:07
Voeding & Gezondheid

Eigen aardappels

[quote=van leyden schreef op vrijdag 28 aug 2015, 17:02]snap even iets niet.

hoe kan je nou van "prachtige patatten" spreken als je aardappelmoes overhoudt?

niet alle rassen zijn geschikt om patat te maken, maar een aardappel die al naar 10 minuten koken pap is, heb ik nog nooit meegemaakt.

ik maak altijd zelf de patat, tegenwoordig met de airfryer,
eerst snij ik de frietjes, dan 10 minuten voorkoken en dan een kwartier afbakken.
dat is ongeveer de normale gang van zaken.

op internet kan je zo vinden welke aardappel geschikt is voor frieten, maar ook welke de lekkerste zijn.
dat laatste is het belangrijkste, maar smaken verschillen.

en anderen: hier is geen sprake van patat frites maar van patatten, voor de kenners een vlaams woord voor aardappelen. evenwel, ik heb nog nooit gehoord van aardappelen die na 10 min 'soep' zijn tenzij gekookt in een magnetron want dan zijn ze al na ca. 6 - 8 minuten gaar.