Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-09-2015 01:57:21
Elektronica & TV

Is zgn noodzakelijk serviconderhoud belazeriij?

@ frankve:

in reactie op mij stel je:
"dus je veronderstelt dat een ketel in principe gewoon op 0 bar kan draaien en je de 0,2 gewoon als een kleine zekerheid hebt?
nooit gehoord van pompcavitatie of koken in warmtewisselaars, waar het tijdelijk en plaatselijk hogere temperaturen kunnen heersen?

het advies van ketelfabrikanten is om een druk in te stellen, veelal hoger dan 1,2 bar. en dat is niet voor niets."

ik heb nergens veronderstelt dat de ketel in principe op 0 bar kan draaien en wat cavitatie is weet ik als elektronicus maar al te goed.

maar in een vol circuit met 0,2 bar overdruk in het hoogste punt van het circuit heb ik de pomp nog nooit idle horen draaien. en waar zou in dat volle circuit tijdelijk plaatselijk een hogere temperatuur kunnen ontstaan?
dat is bij mij niet aan de orde omdat het circuit vol is! wanneer er lucht meedraait in het circuit zou je gelijk kunnen hebben. doch dat kun je duidelijk horen en dat is hier nogmaals niet aan de orde!

het advies van de ketelfabrikant is logisch, omdat deze niet weet hoe hoog zijn ketel in het circuit komt te hangen. het maakt nogal wat uit of de ketel in het hoogste of het laagste punt van het circuit hangt en de meter op de ketel het enige meetpunt voor de circuitdruk is.

je maakt me tóch niet bang.
ik veeg b.v. al 18 jaar zelf mijn schoorsteen, als ik het nodig vind soms twee keer per jaar. wanneer je de boel goed in orde hebt, krijg je geen brand. een brandverzekering heb ik geloof ik wel:-)) want ik leef hier niet alleen.
bij drie verschillende buren heb ik al een schoorsteenbrand uitgemaakt.

h.