Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna53
donna53 - 04-09-2015 18:12:26
Geldzaken & Recht

Incasso via email

Dit is gewoon zwendel!
ik heb al twee keer zo'n mail gehad. je ziet in de mail dat er geen bijlage bij zit waar de rekening op staat. en het bankrekeningnummer klopt niet. het is niet van intrum j.
ik heb intrum al gewaarschuwd(zij zijn er al mee bezig) en ik heb ook de abnamro gevraagd of zij dat nummer niet kunnen blokkeren. het lijkt me voor een bank toch eenvoudig om te achterhalen wie het geld opstrijkt van de mensen die toch gaan betalen.
je kunt bij je e-mail bovenaan de balk naar hulpmiddelen, dan naar opties , dan naar beveiliging en daar klik je aan dat de e-mail pas opent na bijv. 60 sec.
je hebt dan de tijd om de mail te verwijderen en daarna de verwijderde items definitief te verwijderen zonder dat de mail opent.
deze mail is trouwens geen phishingmail (geen bijlage) maar ze hopen dat je geld overmaakt.
het gaat altijd om een relatief klein bedrag (onder de 100 euro) en dat zijn mensen na dreigementen nog weleens geneigd om toch maar over te maken.
niet doen dus!