Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

akkerdistel
akkerdistel - 04-09-2015 19:20:09
Geldzaken & Recht

Incasso via email

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 1 sep 2015, 19:25]niet dat ik ervaring heb met phishing mail of spam, want die krijg ik nooit, maar mijns inziens kan het geen kwaad ze te openen, uiteraard niet op de linken klikken of er op ingaan.
'vroeger' was dit inderdaad zo, maar tijden veranderen. bij het enkel en alleen openen van de mail wordt er verbinding gemaakt met hun servers (dit kan al door middel van 'n simpele afbeelding), daarbij weten ze jouw ip-adres en dat het mailadres actief is (bekijk je je mail vanuit jouw browser is er https://ipleak.net/">nog veel meer zichtbaar).

dit geldt dus ook voor bonafide bedrijven, mijn inziens moet je ze niet wijzer maken dan dat ze al zijn. met o.a. jouw ip-adres (gekoppeld aan jouw e-mail bij een bedrijf dat jouw naw-gegeven heeft) wordt het volgen wat jij doet op het internet wel heel gemakkelijk en te koppelen aan jou als persoon.
ook al heb jij niets te verbergen, dan nog moet je dit simpelweg niet willen, je weet niet wat de toekomst brengt..


note; bovenstaande geldt in het algemeen.