Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diversion - 18-09-2015 12:13:14
Auto & Vervoer

Peugeotdealer maakt schade tijdens een reparatie

[quote=mahadma schreef op donderdag 17 sep 2015, 20:33]de vraagsteller schrijft: "ik heb een los stuur voor mijn peugeot 208 gekocht".
als dit een niet origineel peugot stuur is, vraag ik de ts of dit een bijzonder stuur was.
als dit een origineel peugot stuur is, is dit een blunder van de dealer.
als dit een niet origineel peugot artikel is, zou het voor problemen kunnen zorgen.

ook al was het een niet-origineel stuur, dan lijkt het mij nog dat de dealer verantwoordelijk is voor de toegebrachte schade. je laat als klant in goed vertrouwen een reparatie uitvoeren en gaat ervan uit dat de monteurs over de vereiste kennis beschikken om zoiets te doen (voor een beetje monteur mag het monteren van een stuur geen problemen opleveren). of de stuurkolomschakelaar zou al beschadigd moeten zijn geweest, dan is het voor kosten van de klant. maar dit moeten ze dan kunnen aantonen. lijkt mij dat zo'n dealer toch ook een aansprakelijkheidsverzekering heeft voor dit soort gevallen. en inderdaad, een rechtsbijstandverzekering is in zo'n geval altijd handig om op terug te kunnen vallen.