Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 18-09-2015 23:33:18
Geldzaken & Recht

Betalen voor te pinnen

Bij ons in het dorp hebben we een tankstation,,, maar als ik daar wat koop onder de 10 euro,,,en ik wil pinnen, dan moet ik 0.25 cent extra betalen,,, hun zeggen ,,administratiekosten,,, dus voor een mars die 1.30 euro kost, betaal ik 1.55... dit is toch niet van deze tijd,,, vooral als ik aan die reclame denk, klein bedrag, pinnen mag,,,!!!!,!,
overal hoor ik ook dat dit ook niet meer mag,,, het is toch ook belachelijk, of niet??

de verkoper mag beneden een bepaald bedrag kosten in rekening brengen. pinnen kost de verkoper geld, per pin handeling, dus minder winst, en bij kleine bedragen kunnen die kosten dusdanig zijn dat de winst de kosten opslokt.

of het verstandig is? tja, de verkoper zal op die manier mogelijk minder verkopen. het moet wel op de pin automaat staan aangegeven of op een andere opvallende manier in de winkel/shop.

anderzijds, als een klant voor € 1,30 wil pinnen, dit is wel een erg klein bedrag, je hebt toch meestal wel minimaal een kleine € 10 bij je in muntjes of andere kleine coupures.