Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mu
musicchips - 19-09-2015 22:45:03
Geldzaken & Recht

Swizz contact

De eerste tip van @tijger1 is wel heel zinvol.
soms heb je een keuze en dan kan het ene gunstiger zijn dan het andere.
er kunnen belastingverdragen zijn tussen nederland en zwitserland, dat weet ik niet zeker.
zwitserland is, om het nog ingewikkelder te maken, geen lid van de europese unie.
je kunt ook gewoon de belastingtelefoon in nederland bellen en dat is heel verstandig.

ik verwacht dat er belastingverdragen zijn met zwitserland en dat je geen dubbele inkomstenbelasting hoeft te betalen. wat gunstiger is, is een kwestie van uitzoeken. vaak heb je de keuze tussen belasting betalen in je woonland (dat noemen ze: je bent belastingplichtig voor je volle wereldinkomen in nederland), maar het blijft uitkijken, want als er geen verdrag is, dan kan het werkland je ook belasten. kortom: de belastingdienst in nederland even bellen!

ontslagrechten, pensioenopbouw ed. dat is allemaal erg ingewikkeld, zeker omdat zwitserland geen lid is van de europese unie en niet onder eu-regels hoeft te vallen. dan heb je nog te maken met de regels in zwitserland v.w.b. toegestaan is in contracten. aan de andere kant, als de betaling toch goed is, dan hoef je niet alles meteen vast te leggen en kun je een tegenslag zelf wel opvangen.
ik zou beginnen de regels v.w.b. de inkomstenbelasting uit te zoeken en dat kan de belastingdienst in nederland je wel vertellen.